המטבח האתיופי

פיד

בלוגר אוכל ומפדבק על האוכל האתיופי 

יאמי :)

ולוגר סופר נחמד שעושה מסע קולינרי באתיופיה ומציג בהתלהבות את המאכלים האתיופים. מתהליך ההכנה דרך המנהגים ועד האכילה עצמה

מרכיבים:
8 שוקי עוף בלי עור (שנמשחו והושרו במיץ מלימון אחד וכף מלח למשך חצי שעה ולאחר מכן נשטפו היטב במים)

4 ביצים קשות קלופות (שהוכנו מבעוד מועד)

2 ק"ג בצל לבן טחון דק

70 גרם שום קצוץ

50 גרם ברברה (תערובת תבלינים אתיופית שעשויה מחלקים שווים של הל, קצח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, וזנגוויל)

1 כפית שטוחה מלח

1 כף שטוחה הל טחון

30 גרם שורש זנגוויל טחון דק

1 כוס שמן

אופן ההכנה:
בסיר, על אש בינונית וללא שמן מבשלים את הבצל עד שהוא מתחיל "להזיע". מוסיפים שמן ומטגנים למשך 15 דקות. מוסיפים את הברברה ומבשלים למשך רבע שעה נוספת. מתקבל רוטב אדום פיקנטי.
מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור למשך עשר דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ובוחשים.
מוסיפים מים כדי כיסוי העוף ומבשלים 10 דקות נוספות.
מוסיפים את יתר התבלינים והביצים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.
... או קפוץ ל: 2018
מידע
שם קבוצה:
המטבח האתיופי
קטגוריה:
מנהלים

Close