מידע
שם קבוצה:
מתכונים - המטבח האתיופי
קטגוריה:
המקום המרכזי לשיתוף מתכונים אתיופים, חוויות קולינריות מבית וחוץ, טיפים וטריקים, עצות ועוד.
פתוח לקהל הישראלי באהבה ❤

האם יש דרך מדעית לגלות מהי הצורה הטובה ביותר לשמור על טריותה של אנג'רה מרגע הכנתה. תמיד השאיפה שלי למצוא דרך פורצת דרך לשמור על האנג'רה שאני מביא לדירתי טרייה לאורך כמה שיותר זמן (הנסיעות הבית ארוכות), לאורך חיי נתקלתי במספר עצות מאנשים שונים.חלקם אמרו טמפ' החדר, לכסות בשקית, לאטם, להקפיא וכו' וכו'.  ניסיתי עד כה רק במקרר וגם שם זה הלבין...חכמת ההמונים נזקקת למשימה. מענה בסקר ובתגובות

  • 10

האוכל האתיופי מיוחד וארומטי שמכיל בתוכו גוונים רבים, טעמים עמוקים וחריפות שלא קיימת במקומות אחרים 😈 אך מתכונים אתיופים הפכו לתחום איזוטרי בקרבנו ולא בכדי כאשר הנורמה היא שהמתכונים עוברים מאם לבת (לפעמים גם לבן), בעשור האחרון נפתחו מסעדות אתיופיות, שירותי קייטרינג אך אלו אינם שופכים מידע על סוד הצלחתם. בתור חובב אנג'רה וחובב אינטרנט יצאתי למסע חיפוש אחר מקורות האוכל וזה היה מהר מכפי שציפיתי 🤯. למה? כי חנות האינטרנט אמזון מכילה עשרות ספרי בישול אתיופים של שפים ובשלנים בעלי שם, ספרים עם מתכונים מדויקים ורכיבים ו��ל היוצא בזאת. אך אליה וקוץ בה שכן הספרים אינם מתורגמים וכתובים באנגלית 😬. אף אל פי זאת לא מן הנמנע להשתמש בה כי הרכיבים, מידות וכדומה חוזרים עליהם מפעם לפעם (דעתי) ההזמנה היא דרך אתר האינטרנט של אמזון:

  1. Auntie Tsehai Cooks: A Comprehensive Guide to Making Ethiopian and Eritrean Food
  2. Teff Love: Adventures in Vegan Ethiopian Cooking
  3. Ethiopia: Recipes and Traditions from the Horn of Africa
  4. Ethiopian Feast: The Crown Jewel of African Cuisine
  5. Ethiopian Cookbook (Planet Cookbooks)
  6. Ethiopian Cookbook: Traditional Ethiopian Recipes Made Easy
  7. Ethiopian Foods and Drinks for Your Taste, Pleasure and Good Health
  8. Exotic Ethiopian Cooking: Society, Culture, and Hospitality Tradition in Ethiopia
  9. Ethiopian Cuisine: A Complete Cookbook of Colorful, Exotic Dishes
  10. The Secret to Ethiopian Cooking
  11. Ethiopian-inspired Cooking, Vegetarian Specialties
  12. The Soul of a New Cuisine: A Discovery of the Foods and Flavors of Africa
  13. Ethiopian Cookbook: Pinnacle of Traditional Cuisine
  14. Ethiopian Cookbook.: Ethiopian Cuisine - Daily Recipe Book for You
  • 17
  • 13
  • 105
  • 120

יאמי :)

  • 106

זרעי ניז'ר

  • 204

זרעי כוסברה

מקור: ויקיפדיה


  • 234
  • 233

נקרא גם "שיבה" או "לענה שיחנית" תבלין ריחן נפוץ במטבח האתיופי, מתווסף לתבשילי בשר, עוף וצ'ואו

מקורות:

http://www.wildflowers.co.il/hebrew/plant.asp?ID=711

https://en.wikipedia.org/wiki/Artemisia_absinthium

  • 325

תבלין אתיופי מרכזי. מורכב מתערובת של תבלינים שונים, טעמו חריף ומרקמו עדין. הצ'או הוא ציר בסיס ברוב מאכלי הקהילה האתיופית לעיתים אף נאכל ישירות מאנג'רה. ברוב בתי האב בישראל שמכינים אוכל אתיופי קיים את התבלין ומי שמכין אותו זו האם, הידע מועבר מאם לבת ואינו כתוב בספר בישול כלשהו. לא ניתן לכמת את המרכיבים השונים בה כי זו נמדדת לפי יד ועין. בהכנת רגילה של הצ'או נוצרת כמות גדולה שמספיקה לזמן רב בקירור, מדובר בין 10-15 ק"ג בהכנה אחת.

  • 255
מרכיבים:
8 שוקי עוף בלי עור (שנמשחו והושרו במיץ מלימון אחד וכף מלח למשך חצי שעה ולאחר מכן נשטפו היטב במים)

4 ביצים קשות קלופות (שהוכנו מבעוד מועד)

2 ק"ג בצל לבן טחון דק

70 גרם שום קצוץ

50 גרם ברברה (תערובת תבלינים אתיופית שעשויה מחלקים שווים של הל, קצח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, וזנגוויל)

1 כפית שטוחה מלח

1 כף שטוחה הל טחון

30 גרם שורש זנגוויל טחון דק

1 כוס שמן

אופן ההכנה:
בסיר, על אש בינונית וללא שמן מבשלים את הבצל עד שהוא מתחיל "להזיע". מוסיפים שמן ומטגנים למשך 15 דקות. מוסיפים את הברברה ומבשלים למשך רבע שעה נוספת. מתקבל רוטב אדום פיקנטי.
מוסיפים את העוף ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור למשך עשר דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ובוחשים.
מוסיפים מים כדי כיסוי העוף ומבשלים 10 דקות נוספות.
מוסיפים את יתר התבלינים והביצים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 335